De favorieten van
Residentie Huygenshof

Residentie Huyenshof; een meer dan bijzondere locatie; Gert Arie Mijdam van Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar kan het weten. Hij woont al 15 jaar in de straat achter Residentie Huygenshof.
De matige staat van onderhoud van deze historische panden en met name aan de achterzijde een kakofonie van op en aanbouwen, verbaasde hem al jaren. Als vastgoedspecialist denk je dan:
“Zo een mooi pand op deze locatie verdient aandacht”.
Toen na jaren op de “markt” te hebben gestaan, de mogelijkheid zich voordeed om de panden nr. 6 en 8 gezamenlijk te verwerven, zijn deze als belegging door Residentie Huygenshof bv in 2016 aangekocht.
In plaats van een eenvoudige renovatie, bleek na veel overleg met de gemeente dat volledige transformatie naar een woonbestemming, waarvoor de panden ooit in de vorige eeuw gebouwd zijn, gewenst en mogelijk was! De uitgelezen kans om deze plek en deze historische herenhuizen weer in ere te herstellen en te laten stralen op de wijze deze bijzonder panden verdient.

Met de kennis en ervaring van de Leidschendamse project ontwikkelaar en bouwer, Schouten bv, zijn daarna de plannen voor Residentie Huygenshof bedacht en uitgewerkt. Gert Arie Mijdam en Rob Brinkel, de eigenaren van Residentie Huygenshof bv, hadden vooraf niet kunnen bedenken dat deze beleggingsaankoop zich zo fraai zou evolueren van een gedateerd kantoor tot deze acht super appartementen. Zij zijn dan ook terecht zeer trots op het uiteindelijke resultaat!

Oud Voorburg

Het chique Voorburg heeft een rijke historie en perfecte ligging. Midden in de Randstad, omringd en doorkruist door prachtig groen, dicht bij de kust en via de A4 en A12 verbonden met Leiden, Den Haag én Delft.
De plek voor levensgenieters die er graag op uitgaan, maar ook in hun eigen stad alles bij de hand willen hebben. Uitstekend bereikbaar met het OV, de auto of per fiets.
Oud Voorburg heeft goede winkels, prima zorg- en sportvoorzieningen en een uitgebreid aanbod van goede horecagelegenheden. Ze zijn te vinden in de sfeervolle setting van het Huygenskwartier, de Herenstraat of in één van de andere leuke, oude straatjes van Voorburg. Maak een wandeling door één van de vele parken in de stad en geniet van het feit dat het centrum op slechts enkele minuten loopafstand ligt van uw residentie.

Enkele favorieten belicht

Voorburg

Residentie Huygenshof is omringd door waardevolle, historische buitenplaatsen en parken. Ontsnap net als Constantijn Huygens aan de drukte in de tuin van museum Huygens’ Hofwijck of bezoek het vrij toegankelijke Park Middenburg/Sonnenburgh.
Of kies voor een lange wandeling vanaf park Vreugd en Rust door de groene as tot aan het paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Het Juliana-Bernhard Park en Park ’t Loo maken hier deel van uit.

Sportliefhebbers kunnen hun hart zowel buiten als binnen ophalen. Het veelzijdige Leidschendam-Voorburg biedt voorzieningen voor wie houdt van een stevige wandeling, een intensieve sportactiviteit, ontspannen fietstochtje, noem maar op. U kunt er zelf op uit gaan en genieten van de fraai aangelegde fiets- en wandelpaden, een duik in zwembad De Fluit of lid worden van een van de sportclubs.

Brasserie De Koepel

In Leidschendam-Voorburg kunt u elke dag opnieuw genieten van gezelligheid. Even neerstrijken voor een heerlijk kopje koffie of thee of uitgebreid de tijd nemen voor een gezonde lunch of uitgebreid diner in een van de restaurants. Het aanbod is groot en veelzijdig. Zo vindt u in Buitenplaats Vreugd en Rust bijvoorbeeld De Koepel. Ooit gebouwd als oranjerie, nu een brasserie met een prachtig terras met uitzicht op het park en het beeld van de vallende ruiter van Frank Letterie.

Een ander bijzonder plekje vindt u aan het einde van de Kerkstraat waar de oevers van de Vliet met elkaar worden verbonden door de karakteristieke Kerkbrug. Direct naast dit bruggetje ligt de Huygenshaven en restaurant The River. Lekker eten en drinken op dit prachtige terras aan de Vliet, terwijl u geniet van langsvarende boten. In de Herenstraat zijn diverse historische panden te vinden met als middelpunt de Oude Kerk.

De Herenstraat is de voornaamste straat in het Huygenskwartier met oude panden en fraaie gevels. Hier in deze historische winkelstraat kunt u urenlang winkelen en genieten van de gezellige sfeer. Elke winkel is weer anders en voor wie houdt van de markt kan elke zaterdag verse levensmiddelen, delicatessen, bloemen, kleding en veel kopen op de markt op het Oosteinde. Zaterdags van 9 tot 16:00 uur is het hier gezellig druk.

Een breed publiek kan hier genieten van kunstbeleving. Met een galerie van regionale kunstenaars, verschillende ateliers en twee musea is er voor mensen van alle leeftijden een rijk aanbod. Museum Swaensteyn is interessant voor wie van alles willen leren over de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg. Gevestigd in het Notarishuis, één van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier.

Museum Swaensteyn

Het Huygenskwartier heeft bewoners, hun bezoekers en anderen veel te bieden. Elk seizoen weer. Deze sfeervolle omgeving, door de Romeinen gesticht en door tal van generaties verder vormgegeven, is uniek om te wonen en te zijn.
Naast de dagelijks voorhanden zijnde voorzieningen zijn er ook tal van evenementen zoals de Vlietdagen, Jazz Culinair, Walk in the Park en Lichtjesavond waarbij het oude centrum wordt verlicht door kaarsjes.