Het verhaal

deze locatie verdient aandacht

Residentie Huyenshof; een meer dan bijzondere locatie; Gert Arie Mijdam van Makelaarskantoor Reichman & Rommelaar kan het weten. Hij woont al 15 jaar in de straat achter Residentie Huygenshof.
De matige staat van onderhoud van deze historische panden en met name aan de achterzijde een kakofonie van op en aanbouwen, verbaasde hem al jaren. Als vastgoedspecialist denk je dan: “Zo een mooi pand op deze locatie verdient aandacht”. Toen na jaren op de “markt” te hebben gestaan, de mogelijkheid zich voordeed om de panden nr. 6 en 8 gezamenlijk te verwerven, zijn deze als belegging door Residentie Huygenshof bv in 2016 aangekocht.
In plaats van een eenvoudige renovatie, bleek na veel overleg met de gemeente dat volledige transformatie naar een woonbestemming, waarvoor de panden ooit in de vorige eeuw gebouwd zijn, gewenst en mogelijk was! De uitgelezen kans om deze plek en deze historische herenhuizen weer in ere te herstellen en te laten stralen op de wijze deze bijzonder panden verdient.
Gert Arie Mijdam en Rob Brinkel, de eigenaren van Residentie Huygenshof bv, hadden vooraf niet kunnen bedenken dat deze beleggingsaankoop zich zo fraai zou evolueren van een gedateerd kantoor tot deze acht super appartementen. Zij zijn dan ook terecht zeer trots op het uiteindelijke resultaat!

enkele favorieten belicht

De Herenstraat

Historisch centrum van Voorburg

De Herenstraat is de voornaamste straat in het Huygenskwartier met oude panden en fraaie gevels. Hier in deze historische winkelstraat kunt u urenlang winkelen en genieten van de gezellige sfeer. Elke winkel is weer anders en voor wie houdt van de markt kan elke zaterdag verse levensmiddelen, delicatessen, bloemen, kleding en veel kopen op de markt op het Oosteinde. Zaterdags van 9 tot 16:00 uur is het hier gezellig druk.

Sfeervol genieten

Gezelligheid bij de Vliet

Een ander bijzonder plekje vindt u aan het einde van de Kerkstraat waar de oevers van de Vliet met elkaar worden verbonden door de karakteristieke Kerkbrug. Direct naast dit bruggetje ligt de Huygenshaven en restaurant The River. Lekker eten en drinken op dit prachtige terras aan de Vliet, terwijl u geniet van langsvarende boten. In de Herenstraat zijn diverse historische panden te vinden met als middelpunt de Oude Kerk.

rijke historie

voorzieningen van vroeger en nu

Het Huygenskwartier heeft bewoners, hun bezoekers en anderen veel te bieden. Elk seizoen weer. Deze sfeervolle omgeving, door de Romeinen gesticht en door tal van generaties verder vormgegeven, is uniek om te wonen en te zijn. Naast de dagelijks voorhanden zijnde voorzieningen zijn er ook tal van evenementen zoals de Vlietdagen, Jazz Culinair, Walk in the Park en Lichtjesavond waarbij het oude centrum wordt verlicht door kaarsjes.